Tennisskola röd är en fortsättning på tennislekis men med lite mer boll och racket inblandad i träningen.  Minitennis fokuserar på lek, koordination, bollvana och grunderna i tennisteknik. Det här är en väldigt viktig del för barnens utveckling i tennis och i livet. Med bra koordination och rörelseförmåga blir det enklare att sedan lära ut tennis och uppmuntra till ett friskt levande.

Barnen kastar och fångar mycket boll, springer och hoppar, använder rockringar och lär sig grunderna i tennisteknik. Grupperna indelas efter ålder och målet är att försöka ha så jämna grupper som möjligt. Det allra viktigaste i minitennis är att det är roligt och stimulerande för barnen. Vissa månader kommer barnen att bara vara med en tränare under hela passet. Under andra månader är det temastationer där barnen får prova på alla olika teman. Här lär vi också barnen att tävla i olika former. Där de får lära sig de grundläggande reglerna i tennis.  Efter varje termin flyttas de barnen som anses vara mogna till nästa nivå i deras tennisutveckling som är tennisskola orange (miditennis).

Utöver träning så rekommenderas barnen att delta i IF SO minitour tävlingarna som går runt om i närområdet. Information och affischer om dessa tävlingar tillkommer.

Tennisträning
1 gång/vecka (60 minuter/pass)

Bana och Boll
Minitennisbana och minitennisbollar (röda bollar)

Antal barn/bana
Max 6 per bana

Ålder
5-8 år

Tävling

IF SO Minitour

Juniorligan (Internt matchspel)

Avgift per termin
1 500 kr