Junior

Vi har många barn och ungdomar hos oss som spelar och tränar tennis. Allt från tennislekis för de minsta till BTK Tävlingsskola. Vi skulle gärna vilja att man går igenom våra olika nivåer i rätt ordning men vi strävar efter att vara flexibla.

Om vi ser att någon är felplacerad eller har utvecklats snabbare än förväntat flyttar vi på individen så fort som möjligt. Klicka på de gula knapparna för mer info.

Intresserad av att anmäla er till Tennisskolan? Skicka ett mail till:  info@bankerydstk.se  och ange vilken grupp ni önskar börja i.

Tenniskola Blå (Tennislekis)

3-5 år

Målsättning

I Tennisskola blå fokuserar vi på lek, samvaro, bollvana och koordinationsövningar. Det här är en väldigt viktig del för barnens utveckling i tennis och i livet. Med bra koordination och rörelseförmåga blir det enklare att sedan lära ut tennis och uppmuntra till ett friskt levande.

Barnen kastar och fångar mycket boll, springer och hoppar, använder rockringar och även lite lekar med racket. Grupperna indelas efter ålder och målet är att försöka ha så jämna grupper som möjligt. Det allra viktigaste i tennislekis är att det är roligt och stimulerande för barnen. Vissa månader kommer barnen att bara vara med en tränare under hela passet. Under andra månader är det temastationer där barnen får prova på alla olika teman. Efter varje termin flyttas de barnen som anses vara mogna till nästa nivå i deras tennisutveckling som är minitennis.

Tennisträning
1 timme/pass.

Bana och Boll
Minitennisbana och skumtennisbollar.

Ålder
3-5 år.

Antal barn/bana
15-20

Avgift per termin
1250 kr

Tennisskola Röd (Minitennis)

5-8 år

Tennisskola röd är en fortsättning på tennislekis men med lite mer boll och racket inblandad i träningen.  Minitennis fokuserar på lek, koordination, bollvana och grunderna i tennisteknik. Det här är en väldigt viktig del för barnens utveckling i tennis och i livet. Med bra koordination och rörelseförmåga blir det enklare att sedan lära ut tennis och uppmuntra till ett friskt levande.

Barnen kastar och fångar mycket boll, springer och hoppar, använder rockringar och lär sig grunderna i tennisteknik. Grupperna indelas efter ålder och målet är att försöka ha så jämna grupper som möjligt. Det allra viktigaste i minitennis är att det är roligt och stimulerande för barnen. Vissa månader kommer barnen att bara vara med en tränare under hela passet. Under andra månader är det temastationer där barnen får prova på alla olika teman. Här lär vi också barnen att tävla i olika former. Där de får lära sig de grundläggande reglerna i tennis.  Efter varje termin flyttas de barnen som anses vara mogna till nästa nivå i deras tennisutveckling som är tennisskola orange (miditennis).

Utöver träning så rekommenderas barnen att delta i IF SO minitour tävlingarna som går runt om i närområdet. Information och affischer om dessa tävlingar tillkommer.

Tennisträning
1 gång/vecka (60 minuter/pass).

Bana och Boll
Minitennisbana och minitennisbollar. (Röda bollar)

Antal barn/bana
Max 6 per bana)

Ålder
5-8 år.

Tävling

IF SO Minitour

Juniorligan (Intern matchspel)

Avgift per termin
1500 kr

Tennisskola Orange (Miditennis)

ca 7-9 år

Tennisskola orange är steget efter tennisskola röd. Här spelar man med vanligt nät, midibollar och här har man begränsat banan (midibana). Barnen fortsätter att träna på koordinationen och rörelseförmåga då dessa två områden är mycket viktiga i deras utveckling. Här är det också fokus på grundläggande tennisteknik och framförallt mycket fokus på serve.

Tekniken börjar bli viktigare och viktigare när man kommer upp till miditennis nivå och därför kommer man att träna mycket på den. Barnen tränar också rörelseförmåga och koordinationsträning. De lär sig också att börja spela matcher, där de lär sig regler och inslag av lite taktiskt träning.  Det allra viktigaste är att det är roligt, stimulerande och lärorikt för barnen.  Efter varje termin anses de som är mogna att flytta sig nästa steg i deras tennisutveckling som är maxitennis.

Förutom träning rekommenderas barnen att delta i IF SO miditouren. Men information och affischer om detta tillkommer.

Tennisträning
1-2 timmar/vecka (60 minuterspass)

Bana och Boll
Midibana och midiboll (Orange bollar)

Antal barn/ bana
Max 4-5

Tävling
Miditouren

Juniorligan

Ålder
cirka 7-9 år

Avgift
1h/vecka: 1 900 kr/termin

Tennisskola Grön (Maxitennis)

8-10 år

Tennisskola grön är steget efter Tennisskola orange. Här spelar man med vanligt nät, maxiboll och helbana. Barnen fortsätter att träna på koordinationen och rörelseförmåga då dessa två områden är mycket viktiga i deras utveckling. Här är det också fokus på grundläggande tennisteknik och framförallt mycket fokus på serve. En viktig del av maxitennisen är att lära sig att tävla.

Tekniken börjar bli viktigare och viktigare när man kommer upp till grön nivå och därför kommer man att träna mycket på den. Barnen tränar också rörelseförmåga och koordinationsträning. De lär sig också att börja spela riktiga matcher, där de lär sig regler och inslag av taktiskt träning.  Efter varje termin får man välja att antingen gå vidare till utvecklingsgruppen eller breddtennis gruppen.

Förutom träning rekommenderas barnen att delta i IF SO maxitouren, klubb tävling och seriespel. Mer information och affischer om detta tillkommer.

Tennisträning
2-3 timmar/vecka (60 minuterspass)

Egenträning
2 timmar/vecka

Bana och Boll
Helbana och maxiboll (Gröna bollar)

Antal barn/bana
Max 4

Fysträning

  • 1 timme fys/vecka (Egenfys i samband med träning) och/eller annan idrott
  • Lära sig uppvärmning och stretchning på egenhand
  • Lära sig att sköta egenfysen på egenhand

Tävling
Juniorligan, seriespel samt IF SO MAXI TOUR

Ålder
8-10 år

Avgift
1h/vecka: 1 900 kr/termin

Tennisskola alla åldrar

9-17 år

För spelare som utvecklats förbi maxigruppen och som tycker att tennis är roligt men däremot inte vill tävla eller ”satsa” på sin tennis just nu. Här finns möjlighet att spela flera gånger i veckan.

Tennisträning
1-2 timmar/vecka (60 minuterspass)

Bana och Boll
Helbana, Gas bollar (gula bollar), och maxiboll (Gröna bollar)

Antal barn/bana
4 st

Fysträning
Valfritt att vara med på fysträning om intresset finns

Ålder
9-17 år

Avgift
1h/vecka: 1 900 kr/termin

Junior Academy 10-18 år

För juniorer som har viljan att, med vägledning av tränare, satsa och tävla i tennis. Splaren ansöker om plats i akademin utifrån akademins krav (se info om krav och förmåner i tennishallen). Här spelar vi med antingen maxibollar eller hård boll bereoende på spelarens ålder. Spelaren tränar 2-4 timmar veckan eller mer.

Pris

1900 kr/h och termin (mängdrabatt vid fler timmar).

Läs mer om BTK Tävlingsskola nedan:

Tävlingsskola

Junior Pro 10-18 år

För juniorer som tävlar och satsar på sin tennis. Spelaren ansöker om plats i junior pro utifrån klubbens krav (se info om krav och förmåner i hallen). Här spelar vi med hård boll. Spelaren tränar 4-6 timmar per vecka eller mer.

Pris

4800-6000 kronor/termin

Vuxen nybörjare/vuxen fortsättning

Vuxna nybörjare eller vuxna förbi nybörjarstadiet.

Pris

2600 kr/h och termin.

Vuxen pro/lunchtennis

Vuxna som håller ett högre tempo och en högre nivå på sitt spel.

Pris

2600 kr/60 min och termin
3300 kr/90 min och termin