Sista träningsveckan, julträningar, nästa års schema och covid-19

Denna vecka är sista träningsveckan innan juluppehållet, Sista dagen är lördagen 19 december och sedan tar vi lite jullov men vi har såklart extraträningar att anmäla sig till. Från och med idag gäller också nya nationella föreskrifter och allmänna råd för att minska smittspridningen av covid-19

Nu närmar vi oss slutet på terminen då vi går in i sista träningsveckan innan jullov och ledigheter. Lördagen 19 dec är sista träningstillfället denna termin och det blir en vanlig träningsgång då vi undviker att samla fler än vanligt i hallen.

Från och med idag den 14 december gäller nya nationella föreskrifter och allmänna råd för att minska smittspridningen. Dessa gäller tills vidare i hela landet och ersätter därmed de lokala allmänna råden i samtliga län. Följande gäller för tennisen från Svenska Tennisförbundet:

Var och en har ett ansvar för att skydda sig själv och andra mot smittspridning av covid-19, och Bankeryds Tennisklubb har vidtagit följande åtgärder för att undvika smittspridning.

Träningsverksamheten pågår som vanligt för alla med nedan uppdaterade restriktioner.

• All hämtning och lämning sker utanför Furuvikshallen
  • Tennisträningen påbörjas fem minuter senare och avslutas fem minuter tidigare för att minimera kontakten mellan de olika träningsgrupperna. Kom inte onödigt tidigt till din träning.
  • Föräldrar till barn födda 2014-2017 får närvara i hallen under träning (en förälder/familj). Detta gäller under förutsättning att man håller behörigt avstånd till varandra.
  • Ingen får uppehålla sig i entrén där det lätt blir trångt. Ombyte av skor kan göras i cafeterian – håll avstånd till varandra, 2 meter.
  • När det gäller övrigt spel på egen tid utgår vi från att varje individ fattar kloka beslut kopplat till gällande restriktioner.
  • Vi påminner alla om att man ska vara helt frisk när man kommer till hallen och vid minsta antydan till symtom som ”kli i halsen”, trötthet, muskelvärk och snorighet ska man stanna hemma för att vara på den säkra sidan. Är man sjuk ska man stanna hemma minst två dagar efter tillfrisknande.
  • Börjar man känna symtom i under träning ska man direkt avbryta och gå hem.
  • Vi försöker genomgående hålla två meters avstånd till varandra.
  • Handsprit finns i entrén.
  • Vi vädjar till alla medlemmar och besökare att byta om och duscha hemma om ni har möjlighet.
  • Tränare håller distans till alla elever och undviker fysisk kontakt.

Glöm inte anmäla dig till de extraträningar vi har på jullovet för alla nivåer.

Måndagen 21/12

• 15:00 – 16:00 Maxi
  • 16:00 – 17:30 TG
  • 17:30 – 18:30 Midi
  • 18:30 – 19:30 Vuxen (nivåanpassning beroende på deltagare)

Tisdag 22/12

• 15:00 – 16:00 Maxi
  • 16:00 – 17:30 TG
  • 17:30 – 18:30 Midi
  • 18:30 – 19:30 Vuxen (nivåanpassning beroende på deltagare)

Onsdag 23/12

Måndag 28/12

Tisdag 29/12

• 17:00 – 18:00 Vuxen (nivåanpassning beroende på deltagare)

Avgiften för dessa dagar för respektive grupp är:

• Maxi totalt 8 timmar 500 kr
  • Midi totalt 5 timmar 375 kr
  • Vuxen totalt 5 timmar 500 kr

Anmälan till magnus@bankerydstk.se senast 16/12, avgiften faktureras.

Den bästa julklappen är en aktiv julklapp! BTK erbjuder köp av Wilson tennisrack och bollar till mycket bra priser, eller varför inte ett presentkort på en privatlektion. Detta passar för alla, till någon som aldrig spelat tidigare eller till någon som vill få en riktigt bra genomgång av teknik och tips från coachen på egen hand. Vi kommer också att få in nya klubbkläder från Wilson för beställning men det blir inte förrän i januari.

Schemat för VT 2021:

Vi jobbar just nu för fullt med att göra träningsschemat för våren. Det kommer att bli en del ändringar nu när vi har en tränare, Jakob på plats och att vi verkligen vill sätta samman grupper där alla ges möjligheten att utvecklas i sitt spel och ha roligt. Jätteviktigt att ni hör av er om ni vill spela fler timmar i veckan, funderar på om ni eller barnet ska flytta upp en grupp eller byta någon tid eller dag. Vi vill verkligen hitta lösningar för att det ska bli så bra som möjligt! Maila till info@bankerydstk.se eller till magnus@bankerydstk.se Hör vi ingenting så förutsätter vi att ni vill fortsätta på samma antal timmar.  Vårterminen börjar igen torsdagen 7 januari. Schemat publiceras här på hemsidan senast måndagen 4 januari och vi ber att ni tittar då om det är några ändringar för er och återkopplar till oss direkt om det är något som inte stämmer eller behöver ändras.

Glöm inte att det finns tider lediga i hallen att boka för eget spel dagtid vardagar och på helgerna. Ännu fler kommer det finnas under den kommande julledigheten, bokar gör du på matchi.se

Decemberhälsningar Magnus