Medlemsbrev April

April är redan här men tyvärr så är det inga ljumma vindar och strålande sol direkt men vi längtar efter att få köra igång med grustennisen.

Påsklovet är inne på sina sista dagar och vi har haft lite extraträningar för Maxi-spelarna och för TG-spelarna.  Roligt att så många väljer att köra dubbla pass eftersom kvällsträningarna ju kört på som vanligt.

Lillåleden vid tennishallen

På lördag 10 april (ny)inviger Jönköpings kommun och KFUM Lillåleden i Bankeryd som passerar precis utanför tennishallen. Vi kommer att sätta ut minitennisnät mellan kl 10-13 och alla som passerar är välkomna att prova. Tränare kommer att finnas på plats för att prata om vår verksamhet och möjligheten till att prova på tennis. Möjlighet att köpa kaffe finns.

Vi tipsar också om att KFUM just nu håller på att göra iordning fler leder och spår i området precis bakom tennishallen. Perfekt för en löprunda, som uppvärmning innan tennisen eller för promenader för väntande föräldrar. Här hittar ni mer info.

24 april mellan 10:00-14.00 har vi Fixardag på BTK

Då är det dags för att ställa iordning våra grusbanor och annan vårstädning som behövs på anläggningen. Vi kommer att hålla till utomhus och vi behöver verkligen hjälp av alla er medlemmar för att vi ska kunna hålla anläggningen i tipp- topp skick. Alla kan vara med och hjälpa till med sopning, krattning, fönsterputs mm. Har man bil med dragkrok och ett släp är det väldigt välkommet att ta med då vi har en del skräp som behöver köras till sortergården.  Vid fint väder tänder vi grillen när allt börjar bli klart.

Alla som är med och hjälper till får spela fritt i tennishallen på söndagen 25 april mellan kl 13-18. Alla banorna är bokade.

Sommartennisskola och Sommartennis

Än så länge är det ett tag kvar till sommaren och vi hoppas på att kunna planera in en riktig sommaravslutning och massor av roliga tennisaktiviteter innan dess men redan nu vill vi berätta om vår sommartennisskola tennisträning och matchspel samt fysträning som vi startar upp med direkt efter skolavslutningen.

Sommartennisskola 1 14/6 – 18/6
Kl 13:30 – 15:00 Maxi
Kl 15:00 – 16:30 TG
Kl 16:30 – 17:30 Midi
Kl 17:30 – 19:00 Vuxna

Sommartennisskola 2 21/6 – 24/6
Kl 13:30 – 15:00 Maxi
Kl 15:00 – 16:30 TG
Kl 16:30 – 17:30 Midi
Kl 17:30 – 19:00 Vuxna

Sommartennisskola 3 28/6 – 2/7
Kl 13:30 – 15:00 Maxi
Kl 15:00 – 16:30 TG
Kl 16:30 – 17:30 Midi
Kl 17:30 – 19:00 Vuxna

Avgift Maxi/vecka = 500 kr
Avgift Midi/vecka = 400 kr
Avgift Vuxna/vecka = 700 kr

Varje fredag under sommartennisskole-veckorna tänds grillen på eftermiddagen (vid bra väder) och klubben bjuder på korv med bröd som ingår i avgiften.

Anmälan till magnus@bankerydstk.se senast 31 maj.

Sommartennis

För dig som är hemma och vill fortsätta träna och komma väl förberedd till höstens utmaningar fortsätter vi med sommartennis som startar upp måndagen den 5 juli och håller på till och med torsdagen den 29 juli.
Vecka 27 (5/7 – 8/7)
Måndag till Torsdag
kl 09:00 – 10:00 Midi spelare
kl 10:00 – 11:00 Maxi spelare
kl 11:00 – 12:00 Vuxen spelare
kl 13:00 – 15:00 TG spelare (matchspel utan tränare)

Vecka 28 (12/7 – 15/7)
Måndag till Torsdag
kl 09:00 – 10:00 Midi spelare
kl 10:00 – 11:00 Maxi spelare
kl 11:00 – 12:00 Vuxen spelare
kl 13:00 – 15:00 TG spelare (matchspel utan tränare)

Vecka 29 (19/7 – 22/7)
Måndag till Torsdag
kl 09:00 – 10:00 Midi spelare
kl 10:00 – 11:00 Maxi spelare
kl 11:00 – 12:00 Vuxen spelare
kl 13:00 – 15:00 TG spelare (matchspel utan tränare)

Vecka 30 (26/7 – 29/7 )
Måndag till Torsdag
kl 09:00 – 10:00 Midi spelare
kl 10:00 – 11:00 Maxi spelare
kl 11:00 – 12:00 Vuxen spelare
kl 13:00 – 15:00 TG spelare (matchspel utan tränare)

Det behövs minst 4 deltagare/grupp för att aktiviteten ska bli av. Avgiften per vecka är 300 kr/deltagare
Välkommen med din anmälan senast 14 juni.

Covid-19

Vi vill verkligen tacka alla medlemmar i klubben för att ni fortsätter att hålla i och hålla ut med restriktionerna för att minska smittspridningen av covid-19. Vi är jättetacksamma för att ni fortsätter att att respektera varandra och hålla avstånd när man möts i hallen eller på banan och lämna och hämta era barn ute. Vi tycker det såklart är jättetråkigt att vi inte får träffa er och säga hej och att ni för tillfället inte kan vara med och se vilka fantastiskt fina framsteg era barn och ungdomar gör.  Är det något ni undrar över eller vill ta upp så tveka inte att höra av er på mail så ringer vi gärna upp er om ni vill.

Nu ser vi fram emot grussäsongen!

Hälsningar Magnus och Jakob

Beställ BTK-klubbkläder från Wilson

Nu finns det äntligen möjlighet att beställa nya fina BTK-klubbkläder från Wilson via klubben.

Vi har gjort ett urval av kläder för herr, dam, pojke och flicka i klubbens färger svart, rött och vitt med Bankeryds tennisklubb tryckt på som vi erbjuder alla klubbens medlemmar att köpa till ett mycket bra pris.

Wilson är ett mycket välkänt namn i tennisvärlden. Varumärket är väldigt populärt eftersom deras tennisracketar, tillbehör och tenniskläder är tillförlitliga, högkvalitativa och hållbara samt motsvarar spelarnas förväntningar och behov med eftertänkt design i minsta detalj. Med Wilson tenniskläder känner man sig bekväm och säker på tennisbanan och visar sitt bästa spel.

Vi har tagit fram beställningslappar som nu finns på klubben tillsammans med bilder på de plaggen som finns tillgängliga att beställa.  Vi har några plagg kvar från förra provkollektion kvar på klubben som man kan prova för testa storlekar om man är osäker.

Vi öppnar upp för beställningar från och med idag och sätter sista beställningsdag till 18 april.

PDF:er och beställningsformulär finns även att se här på hemsidan.

Kontakta oss på info@bankerydstk.se om du har frågor om kläderna och beställning.

Ingen träning på röda dagar under påsken

Under påsken är det ingen ordinarie träning på de röda dagarna.

Nästa vecka i påskveckan så är det ingen träning:

Fredagen 2 april -Långfredagen

Lördag 3 april – Påskafton

Måndag 5 april – Annandag påsk

På påsklovet i v 14 kör vi träning som vanligt de andra dagarna.

Det finns ju också massor av lediga tider att boka dagtid i hallen så passa på att spela extra med varandra om ni är lediga.

Det går också bra att boka in privatlektioner, kontakta magnus@baknkerydstk.se eller jakob@bankerydstk.se för detta.

Glad Påsk önskar vi alla medlemmar!

 

 

 

 

Årsmöte Bankeryds Tennisklubb 29 mars

Årsmöte i BTK 29 mars

Årsmötet i Bankeryds tennisklubb hålls den 29 mars (se inbjudan)

Vi arbetar nu med ta fram förslag på lämpliga kandidater till styrelsen och kommittéer
Bankeryds tennisklubb är i en mycket positiv position gällande antal deltagare i träning i klubben så som ifrån nybörjare barn/vuxna till tävlingsspelare. Det råder en bra ekonomisk status i klubben. Vår tränarstab är stark och vi strävar efter att fortsätta att höja vår kvalitet på våra träningar och trivselfaktorn ännu mer i klubben under 2021/2022. Vi är i behov av att fler medlemmar engagerar sig i vår verksamhet dvs även i styrelsearbete och kommittéarbete. Detta för att skapa en ännu bättre klubb framöver.
Vi i arbetar nu med ta fram förslag på lämpliga kandidater till dessa uppdrag. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och olika kompetenser. Både personer/föräldrar som är i vuxentennisträning eller har små eller stora barn i träning ser vi som bra resurser för ett aktivt deltagande i klubben som tex en plats i styrelsen, för att skapa en styrelse som har ”örat mot marken”. Detta ger bättre förutsättningar att kunna tar rätt beslut och göra förbättringar som ligger inom ramen för våra resurser vi har i BTK som den lilla tennisklubb vi är.

Är du intresserad av att engagera dig mer i din eller ditt barns fritid? Känner du till personer som du tänker skulle passa bra för ett uppdrag i klubben? Vi är väldigt tacksamma om du hör av dig till oss så berättar vi mer.

info@bankerydstk.se

Mötesinbjudan till digitalt årsmöte med Bankeryds tennisklubb, 2021-03-29, 18:15

Förberedelser
På grund av pandemin kan vi inte genomföra mötet fysiskt, utan det blir digitalt. Det är viktigt att du som medlem läser igenom detta. Vi vill få ett så bra genomfört årsmöte som möjligt och du som enskild medlem har ett ansvar i det. Är du osäker på hur digitala möten fungerar, Ställ då frågan till klubben.
Hur går det digitala årsmötet till?
Mötet kommer att starta klockan 18.15 den 2021-03-29 . Mötet kommer utföras stadgemässigt, den stora skillnaden är att vi istället för att ses fysiskt möts digitalt i mötesverktyget Microsoft Teams. Du som röstberättigad medlem deltar, begär ordet, yttrar dig, röstar och så vidare från din hemmaplan.
Tekniska krav
Du som deltar kommer att behöva en egen dator med stabil internetuppkoppling. Att ha en instabil uppkoppling gör det svårt för dig att höra vad som sägs och att även för övriga deltagare att höra dig ifall du ska tala.
För att tala på mötet behövs även en mikrofon, de flesta bärbara datorer har en inbyggd mikrofon men vi rekommenderar att ni använder headset (exempelvis telefonhörlurar). Det går även att delta via smartphone eller surfplatta, även om vi i första hand rekommenderar dator. I så fall behöver ni på förhand ladda ned appen Microsoft Teams från din telefons/surfplattas appbutik (exempelvis App Store eller Google Play). Du behöver inte skapa något konto utan kan ansluta som gäst.
Röstning
Det kan komma att krävas omröstningar/voteringar under årsmötet. Om så skulle bli fallet så kommer OMRÖSTNINGEN SKE DIREKT I TEAMS.
Flera deltagare på samma enhet
Är ni exempelvis en familj där flera är medlemmar och alla vill vara och rösta kräver vi att ni ansluter från en varsin enhet (dator/smartphone/surfplatta). Detta för att vi enbart kan räkna en röst per uppkopplad enhet. Alltså: enbart en röst per uppkopplad enhet, oavsett hur många medlemmar som sitter vid den enheten.
Möteshandlingar
Möteshandlingarna till mötet kommer finnas på BTK:s hemsida.
Anmälan
ANMÄL DIG HÄR: till info@bankerydstk.se SENAST 2021-03-27 så skickar vi möteslänken till dig på angiven e-mail adress.
Testa din teknik
Har du möjlighet så testa din teknik i god tid innan årsmötet så du vet att den funkar.

Agendan för årsmötet, Verksamhetsberättelse för 2020 och Verksamhetsplan för 2021 hittar du HÄR

Varmt välkomna till årsmötet!

Hälsningar
Styrelsen

Mät din servehastighet

Hur hårt servar du?

Serven är slaget som startar spelet och med en hård och välriktad serve kan den spelaren som servar skaffa sig ett övertag i poängen. Servaren står bakom baslinjen och servar diagonalt, alltså snett över banan in i servrutan. Man har två chanser att serva. Hur hårt servar du?

Lördagen 13 mars  kl 15 är du välkommen till Bankeryds Tennisklubb för att mäta hastigheten på din serve.

Våra tränares rekordhastigheter är :

Jakob Arvidsson Ehn 202 km/h

Magnus Darud 168 km/h

Daniel Eklund (ordförande) 167 km/h

Slår ni deras rekord? Ära och priser till de bästa servarna i pojk/flick-klass och i dam/herr-klass.

Vi startar eftermiddagen med en gemensam uppvärmning kl 15:00.

Tävlingen kör igång kl 15:30.

Avgift 40 kr, swishas på plats samma dag.

Anmälan till Magnus och Jakob i hallen eller på mail magnus@bankerydstk.se eller jakob@bankerydstk.se