Gott Nytt År!

Gott Nytt Tennisår!

Vi önskar alla medlemmar ett Gott Nytt Tennisår! Vi ser fram emot en vårtermin med mycket aktiviteter tillsammans med er. Nu publicerar vi vårens preliminära schema för träningstiderna.

2021 är slut och vi börjar det nya tennisåret med våra träningar fredagen 7 januari med matchspel och sedan är det träning för barngrupperna  lördagen 8 januari men än är det många lediga dagar kvar på jullovet och det finns gott om lediga tider i hallen att boka för att spela med kompisar och familj!

Schemat för våren 2022

Jakob Arvidsson Ehn kommer att sluta hos oss och gå vidare till nya utmaningar och vi önskar honom såklart lycka till!  Vi har glädjande fått in ett stort antal nya anmälningar till tennisträning både för barn och vuxna. Detta  och eftersom Jakob slutar så har vi behövt göra en del ändringar i schemat. Schemat som vi nu publicerar är  ett schema som kan komma att ändras en del.

Du hittar vårens nya schema här – Start fredagen 7 januari

Hör av dig direkt till Magnus  på magnus@bankerydstk.se  om du har några frågor.

TENNIS FÖR ALLA

Tisdag 4 januari och onsdag 5 januari

Öppet hus för alla som vill spela tennis på egen hand. Tränare kommer att finnas på plats.

Tider för grupperna är

11:00-12:30 Tävlingsspelare

12:30-13:30 Midi- och maxispelare

13:30-15:00 Vuxenspelare

MATCHSKOLA VUXEN OCH VUXENDUBBEL VÅRTERMINEN 2022

Vi tittar nu på möjligheten att starta upp en matchskola för vuxna till våren 2022 på söndagar kl 11:00-12:00. Man kan vara med enstaka gånger eller vid varje tillfälle och spela singel- eller dubbelmatchspel. Avgiften är 50 kr per gång.  Vid intresse så kontakta Magnus.

Vi har många vuxenspelare som spelar 1,5 tim pass i Pro Vuxen och vi vill nu undersöka intresset för matchspel i dubbel till våren. Vi kommer att spela på söndagar mellan kl 12-14. Hur många söndagar det blir beror lite på hur många som anmäler sig. Det blir en grundserie och en avslutande masters, dvs slutspel. Du anmäler sig själv och sedan lottar vi ihop dubbelparen inför varje söndag. Välkommen med din anmälan till Magnus senast 14 januari.

På gång i BTK

Nu är tennishösten snart slut och vi ser fram emot roliga aktiviteter runt jul!

Aktiviteter i december, jul och januari

11 december – Vuxendubbel – För alla som spelar i BTK´s  träning. Dubbel är dubbelt så roligt! Vi sätter ihop dubbelparen för att få jämna och roliga matcher

Samling kl 14:30, vi spelar mellan 15:00 och 18:00 och avslutar med lite julmat tillsammans med prisutdelning.  Anmälan på lista på anslagstavlan eller till magnus@bankerydstk.se

Fredag 17 december – Julavslutning kl 16:00-18:00 för samtliga grupper

Denna gång kör vi julavslutningen på en fredagskväll och vi hoppas såklart att många kan komma. Det blir matchspel, dubbel och lekar med julfika.

För att vi ska kunna köpa lagom mycket fika så är vi jätteglada över att ni anmäler till Magnus om ni har möjlighet att komma.

Lördag 18 december BTK Tjejkväll. Se separat inbjudan i tennishallen Frågor och anmälan till amanda.fransson03@gmail.com

Vintertennis – extraträning för dig som vill hålla tennisformen uppe under jul och nyår

20/12-22/12

15:30-16:30 Lill-TG

16:30-17:30 Midi/Maxi (orange/grön)

17:30-18:30 Stor-TG

18:30-19:30 Vuxna

Pris: 150 kr för 3 ggr

Nyårstennis

27/12-28/12

11:00-12:00 Midi (orange)

13:00-14:00 Maxi (grön)

14:00-15:30 TG

Pris 100 kr för 2 ggr

Anmälan till magnus@bankerydstk.se eller jakob@bankerydstk.se

Tennis för alla

Tisdag 4 januari och onsdag 5 januari

Öppet hus för alla som vill spela tennis på egen hand. Tränare kommer att finnas på plats.

Tider för grupperna är

11:00-12:30 Tävlingsspelare

12:30-13:30 Midi- och maxispelare

13:30-15:00 Vuxenspelare

Terminstart 7 januari

7 januari kör vi igång vårterminen igen. Det innebär att vi redan nu börjar titta på hur schemat kommer att se ut för våren. Om du vill göra några ändringar i hur du spelar till nästa termin så behöver vi får veta det så snart som möjligt. Vill du spela fler timmar eller behöver byta dag el dyl. så hör av dig senast 12 december till magnus@bankerydstk.se Viktigt att meddela om du av någon anledning inte ska spela med oss nästa termin.

Matchskola Vuxen och Vuxendubbel Vårterminen 2022

Vi tittar nu på möjligheten att starta upp en matchskola för vuxna till våren 2022 på söndagar kl 11:00-12:00. Man kan vara med enstaka gånger eller vid varje tillfälle och spela singel- eller dubbelmatchspel. Avgiften är 50 kr per gång.  Vid intresse så kontakta Magnus.

Vi har många vuxenspelare som spelar 1,5 tim pass i Pro Vuxen och vi vill nu undersöka intresset för matchspel i dubbel till våren. Vi kommer att spela på söndagar mellan kl 12-14. Hur många söndagar det blir beror lite på hur många som anmäler sig. Det blir en grundserie och en avslutande masters, dvs slutspel. Du anmäler sig själv och sedan lottar vi ihop dubbelparen inför varje söndag. Välkommen med din anmälan till Magnus senast 14 januari.

Klubben växer, vill du vara med och hjälpa till?

Eftersom vi har fler spelare i klubben än på länge så behöver vi nu lite mer hjälp från er föräldrar för att vi ska kunna ordna det där lilla extra för tenniskidsen.

Styrelsen i BTK behöver förstärkning i de olika kommittéerna. Ta kontakt med Magnus om du kan tänka dig att hjälpa till i Föräldrakommittén, Tävlingskommittén, Fastighetskommittén, Sponsor-, marknadsförings-, bidrags-kommittén.

Man behöver inte kunna något om tennis för att vara med och hjälpa till i många av kommittéerna men bra idéer och extra händer som kan hjälpa till där det behövs är nödvändigt för att föreningen ska fungera.

Vi syns i hallen!

Hälsningar Magnus & Jakob

Höstbrev

Nu är hösten här på riktigt och vi har glädjande nog fler medlemmar och spelare denna höst än vad vi har haft på väldigt länge.

Vi vill speciellt välkomna alla nya spelare till oss! Så roligt att vi nu är hela 420 medlemmar i Bankeryds Tennisklubb. Vi vill verkligen att ni ska trivas hos oss allihopa och vi är alltid glada för att vi får tips och idéer på vad vi kan göra ytterligare för att öka trivseln och för att alla som spelar hos oss ska känna att de utvecklas i sin tennis samtidigt som vi har roligt tillsammans.

Vår förening drivs, förutom att vi har tränarna Magnus och Jakob, våra toppenbra timtränare och vår vaktmästare Mats, helt ideellt med en styrelse och ett antal kommittéer där föräldrar och vuxenspelare gemensamt arbetar för att utveckla klubben. Det kan vara en plats i föräldrakommittén som fixar fika på våra extra-aktiviteter eller bemannar fiket på våra tennistävlingar, fastighetskommittén som kan hjälpa till att fixa något som är trasigt eller bygga något som behövs, i marknadsföringskommittén jobbar vi med att locka flera att våga testa på tennis och hitta sponsorer till klubben för att hålla nere kostnaderna för träningar och läger. Alla kan hjälpa till på något sätt och vi hoppas att just du hör av dig till oss för att bidra. Maila till info@bankerydstk.se så berättar vi mer.

Aktuell information om vad som händer i klubben, hur du bokar banor för eget spel, träningsschemat etc hittar du här på vår hemsida samt att vi skickar ut medlemsbrev.  Följ oss också gärna på Facebook och Instagram så missar ni ingen info.

17-19 september har vi precis varit iväg på en trevlig klubbresa med några av våra tävlingsspelare till Karlstad Cupen. Mycket roligt tillsammans och en lyckad helg med vinster och placeringar för våra grymma spelare i flera klasser.

Kalender

September

25 /9 kl 14:00-18:00 Träff och träning för våra TG-spelare.

26 /9  kl 12:00-15:00 – IF SO Maxi Tour. Liten träningstävling på hemmaplan. Perfekt för dig som inte tävlat tidigare. Alla som spelar i grön grupp kan vara med. Anmälan till magnus@bankerydstk.se eller prata med din tränare.

Oktober

1-3/10 Bankeryds Indoor – Tävling på hemmaplan. Klasser: 10- och 12 årsklass samt Herr- och Damklass 1.  I 10- och 12-årsklasserna är det nivåindelat i A, B och C så även du som inte tävlat tidigare kan vara med. Prata med din tränare om du vill tävla så hjälper de dig att anmäla.

8-10/10 Bankeryds Indoor – Tävling på hemmaplan. Klasser 14- och 16-årsklass samt Herr- och Damklass.

Båda dessa helger är träningarna och abonnemangen strukna fredag och söndag. De som tränar i grupper på fredagar och söndagar erbjuds extraträningar senare under terminen och de som har abonnemang blir kompenserade med klippkort.

23/10  kl 14:00-16:30 – Träningsträff Midi – för alla som spelar i orange grupp. Anmälan till magnus@bankerydstk.se eller prata med din tränare. Pris 150 kr för 2,5 timme. Ta med eget mellanmål.

24/10 kl 14:00-17:00 Extraträning för TG-spelare som ska spela JSM

November

13/11  kl 15:00-17:30 – Träningsträff Maxi- för alla som spelar i grön grupp. Anmälan till magnus@bankerydstk.se eller prata med din tränare. Pris 150 kr för 2,5 timme. Ta med eget mellanmål.

14/11 kl 12:00-15:00 – IF SO Midi Tour. Liten träningstävling på hemmaplan. Perfekt för dig som inte tävlat tidigare. Alla som spelar i orange grupp kan vara med. Anmälan till magnus@bankerydstk.se eller prata med din tränare.

Privatlektioner?

Vill du som vuxenspelare utveckla tennisen ytterligare eller vill ditt barn spela mer och kanske ta någon extra lektion privat med någon av våra tränare så finns det självklart möjlighet till det. Prata med den tränare du vill spela med så hittar vi en tid som passar. Man kan vara ensam eller i par med någon. I priset ingår banhyra, utrustning och tränare.

Priser:

1 junior 300 kr/timme
2 juniorer 350 kr/timme
1 senior 350 kr/timme
2 seniorer 400 kr/timme

Tveka inte att höra av er till oss på info@bankerydstk.se om ni har frågor, vill spela mer, eller har tips och idéer om något.

Nu ser vi fram emot en toppenhöst med mycket tennis! Vi syns på banan!

Hälsningar

Magnus & Jakob

16 augusti börjar träningen – Nytt träningsschema!

Sommarlovet och semestrarna börjar lida mot sitt slut men det gör ju inget för nu börjar höstens tennisträningar!

Höstens träningar startar måndagen 16 augusti!

I våras gick vi ut med information om att vi skulle fortsätta med schemat från vårterminen ett par veckor inför hösten men eftersom vi har fått in så många nya anmälningar  redan och alla är så klart sugna på att starta upp nu direkt så har vi redan  from 16 augusti ett nytt schema.

Ett nytt schema innebär att några har fått ändrade tider för att man är redo att flytta upp en grupp eller för att vi måste göra plats för nya grupper och vi måste ha tillräckligt många tränare för att man är många spelare i gruppen. Det är med andra ord ett gigantiskt pussel som ska läggas och vi ber er nu att ni tittar på schemat och ser att ni har rätt antal timmar inlagda och om det är så att ni har fått en tid ni absolut inte kan pga. skola eller arbete så kan vi såklart säkert lösa detta.  Barnen har ju ännu inte fått sina skolscheman så det kan komma att bli ytterligare ändringar.

Vi vill självklart att alla ska spela i grupper där man trivs, har roligt och utvecklas som spelare!

Det nya schemat hittar ni alltid uppdaterat på vår hemsida HÄR. Nu i början så kan det som sagt bli ändringar så ta för vana att kolla in på hemsidan så du inte missar några uppdateringar.

Har ni frågor och funderingar så ber vi att ni mailar om detta till magnus@bankerydstk.se 

Vi ser jättemycket fram emot att träffa er på banan igen!

Hälsar Magnus & Jakob

Tennisens Dag 21 augusti

Missa inte årets roligaste dag! 21 augusti kl. 14-16.00 arrangeras Tennisens dag i hela 101 föreningar runt om i hela landet.

Premiärupplagan 2020 blev en succé då hela 88 klubbar var med och vi hade väldigt många besökare som var sugna på att testa tennis hos BTK. Många vill fortsätta träna med oss under hösten och våren och det är vi naturligtvis jätteglada för.

Nu är det dags för 2021 års Tennisens Dag!

21 augusti klockan 14-16:00 manifesterar hela tennis-Sverige igen på ett lekfullt sätt när den andra upplagan av det kostnadsfria familjeeventet går av stapeln på ett stort antal klubbar. På Tennisens dag får besökarna prova på världens roligaste idrott och lära sig grunderna på ett enkelt och roligt sätt och på varje plats erbjuds flera aktiviteter och roliga tävlingar – och såklart fika för att mätta hungriga magar.

Vi hälsar alla varmt välkomna till BTK denna dagen för att prova på tennis som är en sport för alla och lika roligt att börja som nybörjare även som vuxen! Ta med kompisar, släktingar, grannar och kom till oss för en trevlig eftermiddag.

Vill man börja i träning hos oss i höst så har vi platser för såväl nybörjare som vana spelare. Barn, ungdomar och vuxna – Bankeryds Tennisklubb – Glädje och trivsel för alla!

Med anledning av coronaviruset genomförs Tennisens dag utifrån de råd och riktlinjer som gäller vid tidpunkten för arrangemanget.

Vid frågor maila till magnus@bankerydstk.se 

Vi ses på banan!

/Bankeryds Tennisklubb