December – Julträning och planering inför nästa termin

December - Julträning och planering inför nästa termin

Info om Decembers och julens möjligheter till träningar. Vi börjar nu planera för nästa års laddade träningar och aktiviteter.

Hej.

Vad fort hösten har gått och nu är vi redan inne i december. Vi vill tacka alla för att ni och vi tillsammans har och fortsätter följa Folkhälsomyndighetens, Region Jönköpings, Svenska Tennisförbundets och våra rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19.

Tyvärr blir det ingen Bankerydsdubbel i år men vi kommer att ha banor reserverade för AW-tennis fredag 4/12, 11/12 och 18/12 mellan 17-18. Max 8 personer, så anmälan till magnus@bankerydstk.se är obligatorisk. Ni som har abonnemang på fredag och söndag har era timmar bokade som vanligt.

Det blir dessvärre inte heller någon gemensam julavslutning den 19 december.

Vi tycker såklart att det är väldigt tråkigt att vi inte kan ha de aktiviteter vi planerade och att träningarna är lite annorlunda men vi fokuserar på det positiva och tänker att det går åt rätt håll snart och att vi inom kort är tillbaka med aktiviteter, träningar och tävlingar som vanligt.

Vi är så glada över att vi har fler spelare som tränar hos oss nu än någonsin och nu planerar vi för en extra händelserik vår fylld med aktiviteter och bra träningar.

Som ett första led i detta har vi som ni säkert redan läst anställt Jakob Arvidsson Ehn som tränare för att tillsammans med cheftränare Magnus Darud och våra timtränare höja nivån på vår tennisskola för barn, och träningar för ungdomar och vuxna. Alla våra timtränare har nu genomgått den första grundutbildningen i Svenska Tennisförbundets regi och tillsammans ser vi fram emot en laddad vår.

Med Jakob som ansvarig för Tennislekis, Tennisskola Röd och Orange (Midi) kommer vi att göra en del justeringar enligt nedan.

Nytt upplägg för Tennisskolan och träningar 2021:

Alla som spelar hos oss i träning ska vara medlemmar i Bankeryds Tennisklubb.

Tennislekis (Tennisskola Blå) 3-5 år. I Tennisskola blå är vi många barn på banan och fokuserar på att ha roligt tillsammans, lek, bollvana och koordinationsövningar. Antal speltillfällen under våren 23 ggr. Pris 1000 kr/termin.

Tennisskola Röd 5-8 år Detta är nybörjargruppen för barnen i denna ålder eller en fortsättningsgrupp för de som gått någon termin på Tennisskola Blå. Mer boll och racket inblandad i träningen och man lär sig grunderna i tennisteknik, reglerna i tennis och vi börjar spela träningsmatcher. Antal speltillfällen under våren 23 ggr, max 6 st./bana. Pris 1250 kr/termin

Tennisskola Orange, fortsättning efter Röd. Spel med vanligt nät och midibollar (orange) Fokus på tennisteknik med grundslag och serve. Möjlighet att spela flera gånger i veckan, matchskola på lördagar och träningstävlingar. Antal speltillfällen under våren 23 ggr, max 4 st. /bana 1600 kr/termin.

Självklart kan även äldre barn börja spela tennis, kontakta oss så hittar vi en bra lösning med rätt nivå och ålder på grupp.

Efter varje termin tittar vi tillsammans på barnens utveckling i gruppen de spelar och de som är mogna och vill kan flytta upp ett steg i sin tennisutveckling.

Fortsättning på orange är Tennisskola Grön, (maxiboll med grön prick), och sedan Tennisskola Gul (vanlig boll) Antal speltillfällen under våren 23 ggr, max 4 st. /bana, 1600 kr/termin.

Vuxentennis, nivåanpassade grupper från nybörjare till avancerad träning.  Antal speltillfällen under våren 23 ggr, max 4 st. /bana, 2200 kr/termin.

Detta innebär att vi bland annat kommer ha flera grupper på lördagarna än tidigare och det kan ta några gånger innan vi har satt grupperna för att alla ska ut mesta möjliga av sin träning och chansen att utvecklas i sin tennis. Vi kommer också att ha flera nya träningsgrupper för vuxna på vardagkvällarna.

För er som vill spela flera timmar tennis i veckan eller göra andra ändringar i träningen till våren ber vi att ni kontaktar oss snarast via mail eller fyller i en lapp på klubben. De som inte hör av sig förutsätter vi att man vill fortsätta spela som tidigare.

Tiderna för träningarna presenteras senast mån 4 jan och vi ber att ni hör av er direkt om det är något så ska vi självklart försöka lösa det så att det blir så bra som möjligt. Vårterminens träningar börjar torsdagen 7 januari.

Med vårterminen så startar vi, förutom möjligheten till att boka upp privatlektioner för Magnus och Jakob, också möjligheter att boka upp sparringtider med Jakob och tennisclinics på fredagar för dig som vill få en grundlig genomgång av tekniken. Det blir även en organiserad fysträning med Jakob för tävlingsspelarna.

Under jullovet har vi extraträningar för alla nivåer.

Måndagen 21/12

 • 15:00 – 16:00 Maxi
 • 16:00 – 17:30 TG
 • 17:30 – 18:30 Midi
 • 18:30 – 19:30 Vuxen (nivåanpassning beroende på deltagare)

Tisdag 22/12

 • 15:00 – 16:00 Maxi
 • 16:00 – 17:30 TG
 • 17:30 – 18:30 Midi
 • 18:30 – 19:30 Vuxen (nivåanpassning beroende på deltagare)

Onsdag 23/12

 • 11:00 – 13:00 Maxi
 • 14:00 – 16:00 TG
 • 16:00 – 17:00 Midi
 • 17:00 – 18:00 Vuxen (nivåanpassning beroende på deltagare)

Måndag 28/12

 • 11:00 – 13:00 Maxi
 • 14:00 – 16:00 TG
 • 16:00 – 17:00 Midi
 • 17:00 – 18:00 Vuxen (nivåanpassning beroende på deltagare)

Tisdag 29/12

 • 11:00 – 13:00 Maxi
 • 14:00 – 16:00 TG
 • 16:00 – 17:00 Midi
 • 17:00 – 18:00 Vuxen (nivåanpassning beroende på deltagare)

Avgiften för dessa dagar för respektive grupp är:

 • Maxi totalt 8 timmar 500 kr
 • Midi totalt 5 timmar 375 kr
 • Vuxen totalt 5 timmar 500 kr

Anmälan till magnus@bankerydstk.se senast 16/12, avgiften faktureras.

Den bästa julklappen är en aktiv julklapp! BTK erbjuder köp av Wilson tennisrack och bollar till mycket bra priser, eller varför inte ett presentkort på en privatlektion. Detta passar för alla, till någon som aldrig spelat tidigare eller till någon som vill få en riktigt bra genomgång av teknik och tips från coachen på egen hand. Vi kommer också att få in nya klubbkläder från Wilson för beställning men det blir inte förrän i januari.

Glöm inte att det finns tider lediga i hallen att boka för eget spel dagtid vardagar och på helgerna. Ännu fler kommer det finnas under den kommande julledigheten, bokar gör du på matchi.se 

God jul och gott nytt år önskar Bankeryds Tennisklubb, styrelsen och våra tränare!

BTK förstärker tränarstaben med Jakob Arvidsson Ehn

BTK välkomnar Jakob Arvidsson Ehn som anställd tränare i BTK med start den 2021-01-07. Flera av er känner igen Jakob som har varit timanställd tränare under hösten. Jakob kommer tillsammans med chefstränare Magnus utveckla, driva och sätta strukturer för en mer framgångsrik juniortennisskola såväl som vuxentennisträning.

Jakobs fokusområden kommer att vara att ansvara för och utöva tennislektioner i tennisskola Blå, Röd och Midi- orange (även matchskolan för midi-orange) tillsammans med våra duktiga timtränare. Han kommer även fortsätta hålla i flera grupper i vuxentennisträningen. Jakob spelar egen tennis på hög nationell nivå, och ingår i Tabergsdalens TK Elitserielag så han kommer agera sparringpartner för BTK:s damlag/herrlag och våra yngre juniorer och leda fysträningen för våra tävlingsspelare. Jakob finns, liksom Magnus, tillgänglig att boka för privattennislektioner i BTK:s regi.

Lite om Jakob: Jakob har spelat tennis sedan han var liten och han gick på Riksidrottsgymnasiet i Lidköping, 2014-2017. Han har tidigare varit timtränare i Lidköping TK och Falköpings TK och ser nu fram emot att kombinera tränarjobbet hos oss med sitt tävlingsspelande i Elitserien. Han tycker om att träna både vuxna och ungdomar på olika nivåer, från minitennis till vuxenkurs.

”Sju snabba” med Jakob Arvidsson-Ehn:

Hur skulle du beskriva dig själv ?
En ambitiös kille som är social och sprider god stämning!

Din främsta tennisförebild ?
Roger Federer!

Styrka som tränare/ som spelare ?
Min styrka som tränare är att jag vill alltid ha ett högt tempo som man får ut sin fulla potential på träning/match.

Som spelare skulle jag säga att jag är bollsäker med ett bra rörelsemönster på banan.

Vad är ditt bästa tennisminne ?
När jag plockade min första ATP poäng, samt när TTK gick upp i Elitserien.

Vilken app klarar du dig inte utan?
Instagram

Vilket är ditt favorithockeylag/fotboll ?
Frölunda/Arsenal

Favoritmaträtt ?
Pasta Carbonara

BTK är jätteglada för att ha Jakob hos oss som tränare till våren och vi önskar honom varmt välkommen till oss!

Ny information angående Covid-19 och lokala restriktioner gällande 3-24 november

På grund av de lokala restriktioner som införts i Region Jönköping 3-24 november så har styrelsen i Bankeryds Tennisklubb i enlighet med Svenska Tennisförbundet rekommendationer beslutat om åtgärder och anpassningar i hallen för att begränsa risken för smittoöverföring.

Med anledning av de nya lokala restriktioner som kommit från Region Jönköping, FoHM och Länsstyrelsen har vi inom Bankeryds TK beslutat vidta nedanstående åtgärder och
anpassningar för att begränsa risken för smittoöverföring i Furuvikshallen

 • Född 2005 eller senare – All träningsverksamhet pågår som vanligt med nedan uppdaterade restriktioner.
 • All hämtning och lämning sker utanför Furuvikshallen
 • Tennisträningen påbörjas fem minuter senare och avslutas fem minuter tidigare för att minimera kontakten mellan de olika träningsgrupperna. Kom inte onödigt tidigt till din träning.
 • Föräldrar till barn födda 2014-2017 får närvara i hallen under träning (en förälder/familj). Detta gäller under förutsättning att man håller behörigt avstånd till varandra.
 • Ingen får uppehålla sig i entrén där det lätt blir trångt. Ombyte av skor kan göras i cafeterian – håll avstånd till varandra, 2 meter.
 • För dig som ingår i vuxenträningen är banan bokad på ordinarie tid och kan nyttjas av deltagarna för eget spel. Vi utgår från att varje individ fattar kloka beslut kopplat till
  gällande restriktioner. Bollar finns att låna. Tränare finns på plats i hallen.
 • När det gäller övrigt spel på egen tid utgår vi från att varje individ fattar kloka beslut kopplat till gällande restriktioner.
 • Vi påminner alla om att man ska vara helt frisk när man kommer till hallen och vid minsta antydan till symtom som ”kli i halsen”, trötthet, muskelvärk och snorighet ska man stanna hemma för att vara på den säkra sidan. Är man sjuk ska man stanna hemma minst två dagar efter tillfrisknande.
 • Börjar man känna symtom i under träning ska man direkt avbryta och gå hem.
 • Vi försöker genomgående hålla två meters avstånd till varandra.
 • Handsprit finns i entrén.
 • Vi vädjar till alla medlemmar och besökare att byta om och duscha hemma om ni har möjlighet.
 • Tränare håller distans till alla elever och undviker fysisk kontakt.
 • Vårt gym är stängt för alla under denna period.

Vi ber om förståelse under denna period och att vi alla hjälps åt och respekterar dessa punkter och hoppas att allt snart återgår till det normala.

Vid frågor angående restriktionerna så maila till info@bankerydstk.se

Med vänlig hälsning

Styrelsen Bankeryds Tennisklubb

Presentkort till Fars Dag

Köp ett presentkort till Fars Dag

8 november är det Fars Dag och vad passar bättre en ett presentkort på en timme tennis med tränare till pappan som antagligen redan har allt.

Pris 350 kr för en timmes toppentennis med tränare för pappan som redan spelar och vill bli bättre eller till pappan som kanske aldrig har testat tennis själv men brukar säga att det inte ser så svårt ut… 

Köp ditt presentkort till pappa genom att maila till info@bankerydstk.se så får du en fin PDF att skriva ut och ge på Fars Dag och sedan kan pappa själv boka in en tid som passar med tränaren. 

Höstlovsträning v. 44 och andra aktiviteter i november

Höstlovsträning v. 44 och andra aktiviteter i november

Vi har kommit en bra bit in på terminen och vi närmar oss Höstlovet. Det är träning som vanligt på de ordinarie tiderna men passa även på att spela extra på våra Höstlovsträningar. För de som är lediga finns det även chans att boka en bana för eget spel på lediga tider.

Måndag 26/10 – Torsdag 29/10  Höstlovsträning

Kl. 09:00 – 10:00 Orange-midiboll. 4 timmar extraträning, 200 kr 

Kl. 10:00 – 11:30 Grön maxiboll, 6 timmar extraträning, 300 kr 

Kl. 11:30 – 13:00 TG spelare, 6 timmar extraträning

Vi hinner med att spela mycket tennis i ett högt tempo, utmanande övningar och naturligtvis ha roligt tillsammans!

Anmälan till magnus@bankerydstk.se

Vi fakturerar beloppet.

14 november SO Maxi-Tour i BTK

En tävling för dig som precis har börjat tävla eller för dig som vill prova för första gången.

Spel med Maxibollar – grön prick.  Man behöver inte ha någon licens för denna tävling. Anmälan till Magnus i hallen eller till  magnus@bankerydstk.se

21-22 november Wettersprinten

Grannklubben Habo Tennis arrangerar en tävling som också passar dig som precis har börjat tävla eller för dig som vill prova för första gången.

Lördag 21/11 fm Flicksingel 13 år em Pojksingel 13 år (född -07 eller senare)  
Söndag 22/11 fm Flicksingel 11 år em Pojksingel 11 år (född -09 eller senare)

Information om tävlingen och hur du anmäler dig hittar du på Habo Tennis. Prata med din tränare om du har frågor om att tävla

Söndagen 15 november

Extraträning kl. 13-15  för dig som åker med på klubbresa till Karlskrona.

20-22 november Tävlingsresa till Karlskrona Junior Open Poolspel

En tävling för dig som spelar 10, 12 och 14-årsklass

Poolspel i alla klasserna innebär många matcher och mycket bra träning.

Vi åker gemensamt dit med samåkning på fredag em/kväll. Vilken tid beroende på lottningar. Vi bor 2 nätter på Hotel Angöringen som ligger nära Karlskrona Tennisklubb. Vi kommer ha gemensamma uppvärmningar/träningar så mycket det går och hejar såklart på varandras matcher. 

Anmälan till  magnus@bankerydstk.se att du vill åka med. Här anmäler du dig till  Karlskrona Junior Open Poolspel 

4-6 december Bankerydsdubbeln,

Anmälan till Bankerydsdubbeln 2020 på länken här eller i hallen till Magnus. 

12-, 14-, 16-års-klasser, HS, DS samt Herr Motion och Dam Motion så denna tävling kan många spelare i klubben vara med i. Dubbel är roligt!!!

Till motionsklasserna behövs ingen licens, prata med Magnus om ni har frågor hur det går till. 

Lördagen 6 december är träningarna inställda på grund av Bankerydsdubbeln. 

Återspel sker söndagen 13/12 09:00-12:00. Samma tid som man har sin tid på lördagar. 

Fredagarna 4/12, 11/12 och 18/12 After Work Tennis 

Kl. 17:00-18:00 kör vi poängspel med tränare/ledare på plats. Ingen föranmälan, Pris 100 kr/deltagare, swishas på plats

Vi ses i hallen!

Hälsningar Magnus