Magnus Darud blir ny chefstränare i BTK

Vi är glada över att Magnus, som de flesta av er redan har träffat på klubben de senaste veckorna tar över jobbet som chefstränare i BTK.

Magnus säger att det har varit väldigt trevligt att träffa alla under dessa veckor och att BTK är en klubb med väldigt bra atmosfär som han verkligen ser fram emot att fortsätta utveckla framåt tillsammans med spelare och engagerade i klubben.

Magnus har arbetat som tennistränare i 37 år och har genomgått samtliga Svenska Tennisförbundets tennistränarutbildningar

”Jag började spela tennis som 8-åring och brinner för tennisen och fram till idag är tennisen mitt allt”, säger Magnus.

Som junior tävlade han väldigt mycket och i övre tonåren även internationellt och tävlade med skollaget på San Diego State University där han nådde fina framgångar. Han spelade även tennis på heltid i ett par år efter han kommit hem från USA.

Efter sin egen tenniskarriär som spelare valde Magnus att satsa på att utvecklas inom tennistränaryrket.

”Det jag tycker är roligast är att få utveckla både juniorer och seniorer till sin egen bästa nivå och både breddverksamheten och tävlingsgruppen är viktiga för att få en framgångsrik klubb”.

Magnus gillar att ha många olika aktiviteter för alla i klubben så håll koll på hemsidan och Instagram samt anslagstavlan i hallen.

Sju snabba med Magnus Darud:

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Lugn och positiv som människa

Din främsta tennisförebild?

– Roger Federer för hans spelskicklighet.

Styrka som tränare?

– Att ge feedback till eleverna som jag tränar samt att alla ska få ut något av sin tennis och framförallt att alla ska känna sig välkomna till tennishallen.

När är du som lyckligast?

– När jag får vara på tennisbanan och när jag är tillsammans med min familj.

Vad är din favoritsyssla utanför tennisbanan?

– Ser gärna på olika TV program såsom en bra film eller en komedi.

Vilket är ditt favorithockeylag och fotbollslag?

– Malmö Redhawks och Malmö FF såklart!

Favoritmaträtt?

– Fläskfilé med potatisgratäng.

Magnus träffar du i tennishallen de flera dagar och maila gärna till magnus@bankerydstk.se om du har frågor angående träningarna, vill boka in privatlektioner eller anmäla dig till några av våra aktiviteter.