Information från Svenska Tennisförbundet om Corona virus

Svenska Tennisförbundet har med anledning av coronaviruset fått frågor från föreningar och utövare om förhållningssätt för verksamhet och tävlande. Vår rekommendation är att följa Folkhälsomyndighetens råd.

I dagsläget är det inte aktuellt att ställa in några tennistävlingar i Sverige. Folkhälsomyndigheten för en dialog med regeringen vad gäller eventuella begränsningar av större folksamlingar – exempelvis idrottsevenemang. Svenska Tennisförbundet följer utvecklingen noga och vi rättar oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Folkhälsomyndigheten har en samlingssida på myndighetens webbplats med aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Där finns de senaste uppdateringarna om smittspridning, riskbedömning, resor med mera.

Nedan följer kortfattad information riktad till utövare och föreningar.

För utövare
  • Om du är sjuk eller förkyld gäller vanligt förhållningssätt – åk inte till tävlingen eller träningen.
  • Du behöver inte tacka för matchen genom att ta i hand. Det räcker att säga ”tack för matchen”.
  • Använd bara din egen handduk och din egen vattenflaska.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten och använd handsprit om tillgängligt.